Twój najważniejszy dzień w wyjątkowym miejscu.
Wesele w Hotelu Monttis **
Ślub to szczególne wydarzenie w życiu każdego człowieka. Wyjątkowy, niepowtarzalny, wymarzony i niezapomniany. Nasi wykwalifikowani pracownicy z przyjemnością zorganizują wspaniałe przyjęcie weselne, które pozostanie w pamięci na długie lata. Pracownicy hotelu pomogą skomponować menu uwzględniając propozycję Państwa Młodych oraz Gości, a nasz Szef Kuchni jest otwarty na nowe wyzwania kulinarne. Nasze kwiaciarki udekorują salę balową i stoły weselne pięknymi dekoracjami z kwiatów i świec tak, aby podkreślić charakter tej – jakże ważnej – uroczystości.
Do Państwa dyspozycji oddajemy: nowoczesną, klimatyzowaną salę bankietową na 150 osób, dla Nowożeńców apartament w noc poślubną – GRATIS, a z myślą o Gościach przygotowaliśmy specjalne ceny noclegów. Dla tych z Gości, którzy przybędą własnymi samochodami zapewniamy przestronny i zamykany parking.
Dodatkowo w cenie wesela zapewniamy to, bez czego taka uroczystość odbyć się nie może, czyli: powitanie chlebem i solą, lampkę szampana na przywitanie gości, możliwość skorzystania z sejfu, a dla najmłodszych – 50% zniżki.
Prezentem dla Państwa Młodych od Hotelu Monttis jest uroczysta kolacja na I. rocznicę ślubu.
Jeśli tylko takie będzie Państwa życzenie, pomożemy Państwu przebrnąć przez trudy przygotowań oferując:
- transfer dla Gości
- dekorację kościoła / Urzędu Stanu Cywlinego
- makijażystkę i fryzjerkę
- wiązankę ślubną
- wynajęcie limuzyny
- fotografa lub kamerzystę
- występ kapeli góralskiej
- pokaz sztucznych ognii
- pokaz slajdów z dzieciństwa Młodej Pary
- wodzireja
- fontannę z płynną czekoladą
- staropolski stół wiejski
- open bar alkoholowy z indywidualnym barmanem
- poprawiny
- wystrzałowy balon
Dołożymy wszelkich starań, aby ten szczególny dzień był jednym z najpiękniejszych
w Waszym życiu.
Oto nasze przykładowe propozycje weselne:
-
propozycja pierwsza
Lampka szampana
ZUPA:
DANIE GŁÓWNE:
- Schab po polsku w sosie grzybowym
- Filet z kurczaka w cieście francuskim zapiekany z papryką i serem
DODATKI:
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Kluski śląskie, białe i ciemne
- Buraczki z jabłkiem
- Surówka z kapusty pekińskiej z olejem
- Marchewka z chrzanem
DESER
lub
- Fantazja lodowa (lody z bitą śmietaną i owocami)
ZIMNA PŁYTA
- Galantyna z kurczaka winogronami w galarecie
- Roladki szynkowe z musem chrzanowym w galarecie
- Jajo w sosie tatarskim
- Kuleczki drobiowe w płatkach kukurydzianych
- Śledź po góralsku
- Śledź z papryką różnokolorową
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka coctailowa (makaron gwiazdki, groszek konserwowy, olej, cebula)
- Półmiski wędlin
- Marynowane kompozycje(papryka, ogórek ,pieczarka)
- Pieczywo
DANIE GORĄCE I:
- Udko z kurczaka faszerowane warzywami, frytki, sałata w sosie vinegrette
DANIA GORĄCE II:
- Barszczyk z krokietem (mięso, pieczarki) na płonąco
DANIE GORĄCE III:
Napoje:
- kompot do obiadu, kawa, herbata, woda mineralna, pepsi
W cenę zestawu wliczono:
- klosze ciast na stoły
- klosze owoców na stoły
Możliwa jest realizacja przyjęcia według indywidualnych życzeń klienta.
Prosimy o zapoznanie się z zestawami menu i dokonanie wyboru.
-
propozycja druga
Lampka szampana
ZUPA:
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
DANIE GŁÓWNE:
- Karczek wieprzowy pod pierzynką z porą
- Faszerowane kieszonki drobiowe
DODATKI:
- Ziemniaki pieczone z dodatkiem kminku
- Kluseczki z kaszy manny
- Surówka z warzyw sezonowych
- Kalafior gotowany w maśle
- Ogórek zielony w sosie szczypiorkowym
DESER:
lub
- Bananowy split z lodami waniliowymi sosem czekoladowym
ZIMNA PŁYTA:
- Schab ze śliwką w galarecie
- Tymbaliki drobiowe
- Babeczki kruche faszerowane masą z tuńczyka
- Jajo spięte wykałaczką w galarecie
- Śledź na jabłku z sosem chrzanowym
- Śledź z ogórkiem kiszonym i cebulką
- Śledź koreczki
- Sałatka z sera żółtego z czosnkiem, ananasem i papryką w majonezie
- Sałatka z kurczaka wędzonego
- Sałatka meksykańska
- Półmisek wędlin i serów
- Marynowane kompozycje (papryka, pieczarki, ogórek)
- Jeżyki
- Pieczywo
DANIE GORĄCE I:
- Roladki po staropolsku, kluski śląskie, surówka z kapusty czerwonej
DANIE GORĄCE II:
- Szaszłyk coctajlowy, ryż, sałata zielona w sosie pikantnym
DANIE GORĄCE III:
- Golonko w piwie z chrzanem i musztardą
Napoje:
- kompot do obiadu, kawa, herbata, woda mineralna, pepsi
W cenę zestawu wliczono:
- klosze ciast na stoły
- klosze owoców na stoły
Możliwa jest realizacja przyjęcia według indywidualnych życzeń klienta.
Prosimy o zapoznanie się z zestawami menu i dokonanie wyboru.
-
propozycja trzecia
Lampka szampana
ZUPA:
- Rosół królewski z kluseczkami mięsnymi
DANIE GŁÓWNE:
- Warkocz z polędwiczki wieprzowej
- Łosoś z masełkiem koperkowo czosnkowym
DODATKI:
- Ziemniaki obsmażane
- Dwukolorowy ryż
- Buraczki na ciepło
- Sałatka w sosie pikantnym
- Surówka z pory
DESER:
lub
- Kompozycje lodowe z bitą śmietaną i gorącym sosem owocowym
ZIMNA PŁYTA:
- Rolada drobiowa z pomarańczami w galarecie
- Ryba w galarecie z jajkiem
- Półmisek mięs pieczonych
- Roladki serowe w galarecie
- Jajo w sosie ziołowym
- Babeczki faszerowane masą z wędliny
- Kulki z mięsa mielonego z oliwką
- Kuleczki serowe
- Śledź z jabłkiem i cebulą
- Śledź w sosie śmietanowym
- Śledź po cygańsku
- Pomidor z czosnkiem faszerowany sałatką
- Sałatka wiosenna
- Sałatka bankietowa
- Ogórek zielony faszerowany
- Półmiski wędlin staropolskich i serów pleśniowych
- Marynowane kompozycje(pieczarki, papryka, ogórek)
- Pieczywo
DANIE GORĄCE I:
- Faszerowany filet z kurczaka w sosie śmietanowo- cytrynowym, ryż, marchewka z chrzanem
DANIE GORĄCE II:
- Żurek śląski z białą kiełbasą i jajkiem
DANIE GORĄCE III:
- Pieczona szynka z prosiaka, ziemniaki z koperkiem, kapusta zasmażana
DANIE GORĄCE III:
Napoje:
- kompot do obiadu, kawa, herbata, woda mineralna, pepsi
W cenę zestawu wliczono:
- klosze ciast na stoły
- klosze owoców na stoły
Możliwa jest realizacja przyjęcia według indywidualnych życzeń klienta.
Prosimy o zapoznanie się z zestawami menu i dokonanie wyboru